Als je gevoelige data bewaart in een clouddienst zoals Google Apps, Dropbox of Amazon EC, hoe zeker ben je dan dat alleen bevoegden de gegevens kunnen lezen?

Helemaal niet zeker,

Zeker niet als de clouddienst op Amerikaanse bodem staat, en 80% van de populaire clouddiensten staan op amerikaanse bodem! Dat is niet erg, dacht u dat een server op nederlandse bodem veiliger was? think again! Het internet is een globaal systeem, een nederlands ip adres ziet er niets anders uit als een Amerikaans ip adres. De EG probeert zich te wapenen met wetten, maar op het internet zijn wetten snel overschreden en de overschrijdingen vaak onopgemerkt.

Volgens onderzoeksburo Gardner staat 70% van de servers binnen 5 jaar “in de cloud”, 1 van de argumenten is dat het zelf in beheer houden van hardware , het trainen van mensen op de werkvloer simpelweg te duur en complex gaan worden. Hierdoor zullen gegevens van u of uw bedrijf vroeg of laat in de cloud staan. Waarschijnlijk heeft u zonder dat u het 1,2,3 beseft al veel gegevens in de cloud opgeslagen. Denk aan foto’s van uw mobiel,dropbox.

Hoe zit het met de beveiliging van private of gevoelige (bedrijfs)data? De Amerikaanse 'Patriot Act' geeft de overheid ruime bevoegdheden om gegevens die op Amerikaanse servers worden bewaard, te onderzoeken, zelfs zonder medeweten van de eigenaren van de gegevens. Daarnaast kunnen ook hackers of concurrenten hun slag slaan en gegevens stelen. Dag marketing budget! Dag bedrijfsgevoelige gegevens! Dag omzet!

Voor Wie?

Waar wij het meest trots op zijn is dat wij betaalbaar kunnen leveren aan zowel Enterprise omgevingen als aan het MKB of een ZZP’er! Encryptie van Omerta is er voor iedereen!

Encryptie

De oplossing is gevoelige gegevens te versleutelen. Door Encryptie toe te passen op uw cloudopslag of cloudapplicatie zoals salesforce,dropbox,email of bijvoorbeeld uw Erp systeem of Office 365. Een speciaal op maat gemaakte door Omerta Information Security ontwikkelde connector kan praktisch iedere vorm van Cloud encrypten. Zo blijven uw gegevens onleesbaar voor overheden of hackers die in uw systeem proberen doordringen. Partnerships met wereldwijde leveranciers van cloud encryptie garanderen topkwaliteit encryptie.

Meer weten?

Voor meer informatie neem contact op met Omerta Information Security, wij kunnen u helpen met al uw encryptie vragen en zorgen ervoor dat u of uw bedrijf klaar is voor de toekomst zonder dat uw data lekt of dat u geen keuze kunt maken in welke cloud u nu uw gegevens moet hosten.